Monica Soare

Psiholog

Contact

Unul din rolurile vieții meile este cel de psiholog clinician, atestat de Colegiul Psihologilor din România, fiind licențiată a Facultății de Psihologie și absolventă a masterului Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului şi dezvoltarea potenţialului uman, din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), Cluj-Napoca.

Practic psihologia din pasiune pentru oameni. Am o abordare centrată pe emoții și în același timp pragmatică. În paralel cu psihologia sunt pasionată de business, resurse umane având în spate o experiență de peste 20 de ani în înțelegerea și dezvoltarea business-ului, dezvoltarea oamenilor și înțelegerea comportamentului uman. Am lucrat cu manageri care s-au confruntat cu un nou mediu sau o nouă paradigmă de business, care doreau să obțină un salt profesional sau rezultate mai bune cu echipa.

Consilierea posihologică este o colaborare prin care te ajut să te descoperi, sa te înțelegi mai bine pentru a găsi noi moduri de a te bucura mai mult de viață. Îmi place să ajut oamenii în a crește emotional și personal, pentru a depăși provocările cu care se confruntă și a descoperi calea care îi ajută să fie împliniți.

Domeniile de interes sunt: tulburările alimentare, îmbunătățirea calității vieții pacienților cu boli cornice, dezvoltarea în carieră, anxietatea, depresia, impactul emigrării asupra familiei și copiilor, dezvoltarea relațiilor armonioase între părinți și copiii adulți.

Competențe:

Evaluare psihologică clinică, privind factorii psihologici implicați/relevanți pentru sănătate și boală, cu relevanță pentru individ, cuplu, familie, grup/organizație. Aceasta include:

 • evaluare subiectiv-emoţională;
 • evaluare cognitivă;
 • evaluare comportamentală;
 • evaluarea simplă a personalităţii şi a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;
 • evaluarea psihologică asociată activităţilor cu cupluri sau familii (sau altor grupuri);
 • evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural în care se manifestă problemele psihologice;
 • evaluarea dezvoltării psihologice.

 

Intervenție psihologică clinică și consiliere pentru modifcarea factorilor pishologici cu relevanță pentru sănătate și boală

 • educaţie pentru sănătate, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos (ex. prin prevenţie primară şi secundară), prevenirea îmbolnăvirilor (ex. prin modificarea stilului de viaţă);
 • elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluare programelor de promovare a sănătăţii şi de prevenire a îmbolnăvirilor la nivel individual, de grup, comunitar şi/sau guvernamental;
 • consiliere şi terapie suportivă;
 • optimizare şi dezvoltare personală, autocunoaştere.

Psiholog

Monica Soare este psiholog clinician, membră a Colegiului Psihologilor din România.