În data de 4 Decembrie 2019 a avut loc Simpozionul științific “Obezitatea și Stilul de viață“. Evenimentul, creditat EMC, a avut loc la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca și a fost coordonat de Dna Dr. Cristina Vlad din partea UMF Cluj si de Dl. Dr. Cerin Gheorghe de la Spitalul Monza.

Nutriwell-Centru de Nutriție Integrată, din cadrul Centrului Medical Garibaldi, a fost reprezentată de Corina Hossu care a dezvoltat tema “Dietele hiperlipidice și hiperproteice – beneficii și riscuri pentru sănătate”.

Dietele hiperlipidice si hiperproteice, printre cele mai populare fiind dieta ketogenica și dieta Atkins, sunt folosite pe scară largă pentru scăderea ponderală sau ca și intervenție nutrițională în diabetul zaharat de tip 2, datorită efectelor benefice pe termen scurt: scădere ponderală mai accentuată comparativ cu alte diete sau îmbunătățirea unor factori de risc cardiovascular sau de risc metabolic.

Concluzia: Deși au fost evidențiate efecte favorabile pe termen scurt, datorită lipsei studiilor intervenționale pe termen lung și a multiplelor efectele adverse, dietele hiperlipidice sau hiperproteice ar trebui recomandate cu precauție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*