Seminar de nutriție în perioada sarcinii

8 Aprilie 2019, ora 17:30

Nutriția în perioada sarcinii

Alegerea alimentației optime în sarcină

Alegerea unei alimentații optime și activitatea fizică sunt printre cele mai importante preocupări ale femeilor în perioada sarcinii.

Sarcina este o perioadă specială din viața oricărei femei, perioadă în care este foarte importantă o alimentație corectă care să conțină nutrienții necesari susținerii sănătății atât a fătului cât și a femeii însărcinate. O dietă sănătoasă conține un aport optim de energie, vitamine și minerale care pot fi obținute prin consumul unei alimentații variate.

Concluziile a numeroase studii sunt că atât dieta gravidei cât și compoziția corporală a femeii din perioada anterioară sarcinii au un rol important în sănătatea viitoare a copilului. Nutriția intrauterină poate avea impact asupra dezvoltării bolilor cronice mai târziu în viața copilului cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială sau bolile cardiovasculare.

Se recomandă consilierea cu privire la alimentația sănătoasă și menținerea activității fizice în timpul sarcinii atât pentru menținerea stării de sănătate cât și pentru prevenirea creșterii excesive în greutate a gravidei. De exemplu, unele studii ne arată că un aport crescut de fibre în timpul sarcinii poate să prevină diabetul gestațional.

Unul din aceste studii arată o corelație între o creștere cu 10g de fibre zilnic și reducerea cu 26% a diabetului gestațional.

Ai citit, probabil diferite articole cu privire la suplimentele alimentare, consumul de pește sau consumul de cafea în timpul sarcinii cu păreri contradictorii, astfel încât e dificil să extragi o concluzie.

În aceeași situație te poți regăsi dacă ești una din mamele care aleg să consume doar alimente de origine vegetală, fiind dificil să preiei o concluzie cu privire la beneficiile acestui tip de alimentație, asigurarea necesarului proteic, potențiale deficite de vitamine și minerale (vitamina B12, fier, etc…).

Deși studiile arată că o dietă vegană poate fi considerată sigură și chiar benefică în timpul unei sarcini e important să cunoști potențialele deficite de vitamine și minerale întâlnite în rândul gravidelor vegane, cum ar fi deficitul de vitamina B12, caz în care este necesar să îți asiguri un aport optim cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Te afli în această perioadă și te preocupă modul în care poți contribui la sănătatea ta și a copilului?

 

Te așteptăm la seminarul nostru, în cadrul Centrului de Nutriție NUTRIWELL, în data de 8 Aprilie 2019 la ora 17:30.

 

***ATENȚIE*** Numărul participanților este limitat la 12!

 

În cadrul întâlnirii vom discuta despre:

– Importanța alimentației și a activității fizice din perioada sarcinii

– Necesarul zilnic de macro și micronutrienți

– Beneficiile și riscurile consumului anumitor alimente

– Consumul de cafea în perioada sarcinii

– Alimente bogate în acid folic și vitaminele A și D

– Alimentația vegetariană în perioada sarcinii

*

Dată: 8 Aprilie 2019, ora 17:30
Locația: Centrul de Nutriție Integrată NUTRIWELL, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 31
Durata: 2 ore
Locuri: 12
Coordonator: Corina Hossu, Nutriționist NUTRIWELL
Taxa participare: 50 lei/persoană; taxa se poate achita prin ordin de plată, în contul RO40BTRLRONCRT0418652101, beneficiar SC DCS Lifestyle SRL sau numerar în ziua seminarului.
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la nr de telefon 0770 740 355.

Rezervă-ți locul la seminarul de nutriție din 8 aprilie!